Novosti

03/11/2011

Opera Don Giovanni u Kinu Valli

U Kinu Valli 3. studenog 2011. godine, u 19:00 sati prikazat će se opera Don Giovanni,druga od ukupno devet prijenosa u sklopu Metropolitan Opere iz New Yorka. Don Giovanni je opera u dva čina s glazbom Wolfganga Amadeusa Mozarta i libretom Lorenza da Pontea te se naširoko smatra jednim od najvećih glazbenih djela ikad skladanim.
Dobitnik nagrade Tony, redatelj Michael Grandage, debitirat će u Metu novom produkcijom Mozartova Don Giovannija. Njegova je interpretacija glavnog lika višeznačna: "Don Giovanni ima karizmatično sladostrašće, no on nije samo bilo kakav zavodnik; njegova je osobnost mračna i kompleksna." 
Operom dirigira James Levine, u naslovnoj ulozi je Mariusz Kwiecien, a svoj debi u Metu ostvarit će latvijska sopranistica Marina Rebeka kao dona Anna te njemačka sopranistica Mojca Erdmann kao Zerlina. Ramà³n Vargas tumači ulogu don Ottavija, Luca Pisaroni je u ulozi Leporella, aŠtefan Kocan prvi put nastupa u Metu kao Commendatore. Barbara Frittoli i Joshua Bloom ponovit će svoje izvedbe done Elvire i Masetta. Grandageova produkcija ističe debi Christophera Orama u Metu (scenograf i kostimograf, dobitnik nagrade Tony), s Pauleom Constable kao dizajnericom svjetla kojoj je to druga nova produkcija u ovoj sezoni Meta. Opera je uživo izvedena u subotu, 29. listopada, a u dogovoru s Met Operomsutra će se u Kinu Valli prikazati snimka prijenosa.
Cijena ulaznice za jedan izravni prijenos iznosi 75,00 kuna.
Cijena pretplate za minimalno 7 od 9 ponuđenih izravnih prijenosa je 55,00 kuna po prijenosu. Gledatelji se mogu pretplatiti na 7, 8 ili 9 izravnih prijenosa od ukupno 9 ponuđenih. Pretplate će biti moguće kupiti do subote 19. studenog 2011.
Dodatne informacije i rezervacije na broj telefona 052 222 703, od 09:00 do 14:00.