Novosti

04/11/2011

Kružni tok u Šijani - u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

Projekt izgradnje kružnog toka u Šijani ide dalje. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu u vlasništvu privatnih subjekata koje u ime Hrvatskih cesta vodi Ured državne uprave u Istarskoj županiji. Prema napretku poslova očekuje se da će do kraja ove godine od strane Ureda državne uprave biti donesena sva potrebna vještačenja i rješenja za ulazak u posjed.

Temeljem ovih rješenja stvorit će se svi preduvjeti za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju dvoetažnog kružnog toka. Nakon toga, Hrvatske ceste će raspisati javni natječaj za odabir najpovoljnijeg izvođača radova te će se krenuti s izgradnjom.

Podsjećamo, u lipnju ove godine Gradsko vijeće Grada Pule donijelo je Odluku o prijenosu prava vlasništva nad gradskim nekretninama u obuhvatu rekonstrukcije državne ceste D-66 (Stancija Peličeti - Šijana) u korist Hrvatskih cesta, ovo je trgovačko društvo u stopostotnom vlasništvu države, kao investitor u projektu, ishodilo lokacijsku dozvolu te je je izradio parcelacijski elaborat.

Rješavanjem svih imovinsko-pravnih odnosa osigurat će se svi uvjeti za izgradnju kružnog toka u Šijani koji će uvelike rasteretiti promet na jednom od glavni ulaza u najveći istarski grad.