Novosti

04/11/2011

Dječji vrtić Rin Tin Tin uključen u program "Nezaposleni u javnom radu"

Nakon što je početkom tjedna u Puli zaživio program javnih radova putem kojeg je zaposleno sedmero dugotrajno nezaposlenih osoba, prednosti mjera poticajnog zapošljavanja prepoznao je i dječji vrtić Rin Tin Tin. Naime, Hrvatski zavod za zapošljavanje prihvatio je prijedlog projekta dječjeg vrtića nazvanog "Za ljepši i još sigurniji boravak u našem parku - Per un giardino curato e bello" i zaposlena je jedna osoba koja je zadovoljavala sve propisane uvjete.

Od prvog je dana barba Zdravko, kako ga mališani nazivaju, marljivo prionu poslu pa je tako već oličio sva igrala i ograde, očistio kameni zid od korova, uredio rukohvate na Glavinićevom usopnu, a svako jutro brine i o uređenju dvorišta.

Prednosti projekta javnih radova su dvojake. S jedne strane, dječji vrtić imat će uredno, sigurno i čisto igralište kojega svakodnevno koristi stotinjak mališana predškolske dobi. S druge pak strane, omogućen je povratak na tržište rada dugotrajno nezaposlenoj osobi što je u ovo današnje vrijeme veoma važno. Stoga je namjera uprave vrtića nastaviti uspješnu suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem