Novosti

07/11/2011

Cup Hrvatske u sportskom penjanju održan u Rojcu

U subotu, 5. studenoga u Centru gradskih udruga Rojc u prostorima udruge SPK Onsight održano je natjecanje za Cup Hrvatske i županijsko prvenstvo u sportskom penjanju u disciplini boulder. Domaćini Onsight ugostili su preko 70 natjecatelja iz sedam sportsko penjačkih klubova sa područja cijele Hrvatske koji su se natjecali u svim kategorijama od najmlađih cicibana (djece do 11 godina) do seniora (više od 17 godina).
Natjecanje u boulderingu sastoji se od niza kratkih smjerova koji se penju bez užeta jer su smjerovi osigurani strunjačama. Prije početka kruga natjecanja, natjecatelji borave u izolacijskoj zoni, mjestu gdje se odmaraju, zagrijavaju i pripremaju  za penjanje i za što imaju na raspolaganju 5 minuta između promjene smjera. Za penjanje svakog smjera i rješavanje novog problema, natjecatelji imaju na raspolaganju 5 minuta i neograničeni broj pokušaja odnosno onoliki koliki im dozvoljava umna i fizička snaga i spremnost. Pokušaj se smatra uspješnim kada natjecatelj drži završno hvatište s dvije ruke i sudac to potvrdi. Pokušaj se smatra završenim kada natjecatelj dodirne zemlju ili kada istekne vrijeme dozvoljeno za pokušaj.
Ovom prigodom ekipa iz Onsighta pregletala je i ofarbala prostor zajedničkog sanitarnog čvora na petom katu što će ostati lijep znak pažnje za sve korisnike Rojca i nakon natjecanja. Dakle, dobra volja nekad je važnija od novca.