Novosti

08/11/2011

Školski sport - Odigrano završno kolo prvenstva pulskih osnovnih škola u košarciOdigrano završno kolo prvenstva pulskih osnovnih škola u košarci

U dvorani Osnovne škole Šijana proteklog je tjedna odigrano završno kolo prvenstva pulskih osnovnih škola u košarci. Završno, treće kolo prvenstva odlučilo je koje ćemo ekipe gledati u polufinalu. Svoje mjesto među četiri najbolje ekipe izborili su domaćini, ekipa Šijane, zatim Kaštanjer te ekipe Verude i Stoje.
Prošlotjedna utakmica koju svakako valja izdvojiti je ona između Verude i Kaštanjera, koja je odlučivala o poretku u grupi A. Zanimljiva i dinamična igra na kraju je rezultirala tijesnim rezultatom 37:33 za Verudu. Svakako valja izdvojiti odličnu igru Lovre Bulešića iz ekipe Verude koji je zabio 24 koša.
"Mislim da smo odlično igrali, iako smo napravili par pogrešaka, no sve se to da ispraviti u polufinalu. Ako doguramo do finala, tamo očekujemo Šijanu. Bit će teško, to je sigurno, no ne predajemo se" kazao je Bulešić poslije utakmice. 

Druga prošlotjedna utakmica dodatno je učvrstila Šijanu na prvom mjestu skupine B te je potvrdila njihov status favorita. Utakmicu protiv Tone Peruška Šijanci su odigrali s lakoćom: već nakon prve četvrtine vodili su 12:0, a na poluvremenu su postavili prednost 29:5. Kraj utakmice Šijanci su dočekali s nadmoćnim rezultatom 54:11, a među njihovim redovima svakako valja istaknuti jednog od najučinkovitijih igrača Tonija Perkovića koji je postigao 16 koševa.
"Utakmica je bila laka. Bilo nam je to dobro zagrijavanje za polufinale koje ćemo igrati s Kaštanjerom, a u finalu očekujemo Verudu" kratko je prokomentirao Perković.
Posljednje dvije utakmice posljednjeg kola nisu bitno promjenile poredak u grupama. Veli Vrh je rezultatom 18:11 svladao Vidikovac, a Stoja je slavila nad Centrom rezultatom 40:9.

U srijedu, 9. studenoga u dvorani Osnovne škole Šijana odigrat će se polufinale prvenstva na kojem će snage odmjeriti Šijana i Kaštanjer te Veruda i Stoja, a istoga dana na rasporedu je i finale te utakmica za treće mjesto. Organizator prvenstva je Savez sportova Grada Pule.