Novosti

10/11/2011

U tijeku uređenje Šijanske šume

Radovi na uređenju Šijanske šume u punom su jeku. Do kraja ovog mjeseca bit će dovršena karta pješačkih i trim staza, koju će posjetitelji moći dobiti na ulazu u park šumu, a s početkom prosinca park će dobiti i sanitarni čvor, koji će se poput postojećeg ugostiteljskog objekta naknadnim uređenjem vizualno uklopiti u prostor. Ugostiteljski objekt za sada će raditi samo vikendom, budući da preko tjedna u Šijansku šumu dolaze uglavnom rekreativci.
Nedavno su na stazama i oko centralne poljane postavljeni koševi za otpatke, a od predviđenih radova uređenja park šume preostaje još postavljanje klupica. Klupice bi trebale biti poput postojećih i napravljene od srušenih ili starih i suhih stabala. Njih će za sada dobiti dvije pješače staze, ona od pet kilometara i staza od dva kilometra.
Da podsjetimo, u ožujku ove godine gradonačelnik Boris Miletić i ravnatelj Javne ustanove "Natura Histrica" Elvis Zahtila potpisali su Ugovor o namjenskom financiranju za uređenje park šuma Šijana i Busoler. U svrhu unapređenja kvalitetnih šumskih prostora namijenjenih prvenstveno odmoru i rekreaciji građana Pule i drugih posjetitelja, u Proračunu Grada Pule za 2011. godinu planirana su sredstva u iznosu od 250.000,00 kuna za realizaciju aktivnosti u navedenim park šumama. Osim navedenih radova, u  svrhu nastavka revitalizacije i uređenja, tijekom  2011. godine planirane su i realizirane i druge aktivnosti, poput cjelogodišnjeg nadzora, čišćenja vegetacije, uređenja puteva i staza, košnje livada, izrade i postavljanje novih edukativnih ploča, obnove signalizacije te održavanja rampi i info-punkta.