Novosti

10/11/2011

Školski sport - Osnovna škola Veruda najbolja u prvenstvu pulskih osnovaca u košarci

Ekipa Osnovne škole Veruda obranila je svoj prošlogodišnji naslov te se i ove godine okitila titulom najbolje na prvenstvu pulskih osnovaca u košarci. Verudeži su naslov izborili nakon neizvjesne završnice prekjučerašnje finalne utakmice protiv ekipe Šijane u čijim se zadnjim sekundama odigrao pravi rulet slobodnih bacanja.
Ekipama valja čestitati na izuzetnoj borbenosti, hrabrosti i atraktivnoj igri kojom su počastili svoje školske prijatelje i kolege koji su prekjučer u velikom broju ispunili dvoranu škole Šijana.
Među redovima Šijane najučinkovitiji su bili Toni Perković s 15 i Aldin Kaltak s 10 koševa, a na strani Verudeža svakako valja istaknuti odličnog Lovru Bulešića koji je u finalu postigao 26 koševa.
"Utakmica je bila jako napeta. Slušali smo trenera i zajedno smo obranili naslov. Veoma smo dobro igrali i drago mi je da naša ekipa uspjela osvojiti prvo mjesto iako i nismo trenirali jako mnogo, već smo slijedili trenerove upute" prokomentirao je Lovro Bulešić, a na pobjedu Verude osvrnuo se i njihov trener Robi Dorić.
"Ove godine mnogi su isticali Šijanu kao favorite, a to je nas dodatno mobiliziralo. Čestitam Stoji koja nas je jako namučila i otrijeznila u polufinalu te smo nakon te utakmice imali sastanak. Moji igrači za nagradu su dobili dva dana bez nastave. Čestitao bih i svom kolegi, treneru Šijane Mirku Juričiću koji je bio i moj trener i koji mi je uzor. Čestitam svim dečkima što su se dobro borili" istaknuo je trener Dorić.

Sastavi:
Šijana - Veruda 32:33

Šijana:Nino Baliban, Aldin Kaltak, Slaven Vitorović, Massimo Cellich, Dean Hečimović, Ervin Kaljić, Petar Drobnjak, Leon Dubroja, Toni Perković, Leo Pavletić, Luka Pajković, Krešo Kapor. Trener: Mirko Juričić
Veruda:Lovro Bulešić, Deni Valčić, Matej Gračić, Dorian Delić, Edi Budisavljević, Luka Gusak, Marin Katović, Ilija Atlija, Danijel Jeromela, Antonio Šegota, Manolo Bilić. Trener: Robert Dorić