Novosti

11/11/2011

Aktivnosti OŠ Monte Zaro u sklopu Međunarodnog ekološkog projekta Litter less Campaign

Početkom ove Školske godine Osnovna škola Monte Zaro Pula uključila se u Međunarodni ekološki projekt Litter less Campaign ( "ZA MANJE OTPADA" ) u suradnji s Wrigley Company Foundation i udrugom Lijepa naša RH. Aktivnosti koje se provode do kraja prosinca, a mogu se pratiti na webu škole i stranici www.eco-schools-wrigley.org
U petak, 4. studenog 2011., učenici 6.a i 6.b razreda su s razrednicama Antonijom Vuković i Lori Bogdan čistili plažu Valovine. Neometani oblačnim vremenom, učenici su s učiteljicama vrijedno skupljali razne otpatke. Pronašli su plastične i staklene boce, papire, kartone, tepihe, čak  i aluminijski naplatak automobila.  Nakon što su pokupili otpad, učenici su ubrali biljke za izradu herbarija. Pronašli su grančice tršlje, tetivike, alepskog bora, hrasta crnike, šparužine, grančice mahovine i lovora. Na povratku u školu pješačili su uz obalu mora, uživajući na svježem morskom zraku.
Nakon dvotjednog glasovanja za radove koji trebaju predstavljati slogan kampanje škole, 10. studenoga, članovi Učeničkog vijeća ustanovili su logo i slogan  projekta "Za manje smeća" (Litter Less). Nakon završenog glasovanja, a prema zaključku učeničkog vijeća  temeljem kriterija koje su činili jasnoća, likovnost i originalnost poruke odabran je najbolji rad učenika 4.a razreda. Slogan - Odložimo smeće da ne bude veće i da prirodu ne peče - vrti se oko koša za smeće i silom poruke koja promovira čuvanje prirode unosi smeće u koš. Drugo mjesto osvojio je rad 8.a razreda, a treće  rad 3.a razreda. Prema mišljenju učeničkog vijeća pobjednički je rad najbolje likovno ostvarenje s najjasnijom pedagoškom i ekološkom porukom.