Novosti

11/11/2011

Otvoren Natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Pule

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić na konferenciji za medije predstavili su Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule za akademsku godinu 2011/12. koji je otvoren od 7 do 22. studenog 2011. godine.
Gradonačelnik Miletić istaknuo je da je donesen novi Pravilnik za dodjelu stipendija u kojem su izjednačeni studenti koji studiraju u gradu Puli sa studentima koji studiraju izvan Pule, te je iz gradskog proračuna izdvojeno 900 tisuća kuna za stipendije. Pozvao je sve zainteresirane da se prijave i naglasio kako je stipendija dodatna motivacija za uspjeh, budući da se njezin iznos dodjeljuje prema postignutim bodovima.
Pročelnik Lukšić rekao je kako će nakon isteka roka Natječaja, 12. prosinca 2011. biti napravljen Prijedlog liste za dodjelu stipendija. Studenti će imati pet dana za predaju žalbi, nakon čega će biti sastavljena Konačna lista, a isplata prvih stipendija realizirat će se u siječnju 2012. godine.
Prema Pravilniku za dodjelu stipendija, studenti koji su položili sve ispite iz prethodne godine studija boduju se s dodatna tri boda, kao i učenici koji su redovno završili dva programa srednje škole, odnosno uz redovan program i srednju glazbenu školu, ukoliko su upisali studij iz područja glazbe. Dodatni su bodovi predviđeni i za deficitarna zanimanja za čije se utvrđivanje svake godine traži mišljenje pulskog Zavoda za zapošljavanje. Radi lakšeg prevođenja ocjena studentima koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima izvan Republike Hrvatske u novi je Pravilnik unesena tablica s modelom prevođenja.
Izmjene Pravilnika napravljene su na prijedlog studenata i preporuku predstavnika sveučilišta, kako bi Pravilnik bio transparentan, a stipendije dodijeljene prema principu izvrsnosti.

Ovdjemožete pogledati cjelokupni tekst Natječaja, Pravilnik za dodjelu stipendija Grada Pule i Zahtjev za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2011/12.