Novosti

11/11/2011

Akti gradonačelnika - Izbori za vijeća mjesnih odbora Grada Pule u jednom danu

Gradonačelnik Boris Miletić danas je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 27. listopada do 10. studenog 2011. godine.
U navedenom je razdoblju doneseno ukupno trinaest akata. 

Sukladno važećim zakonskim i podzakonskim aktima, donesena je Strategija upravljanja rizicima Grada Pula-Pola, koja sadržava pregled ciljeva i koristi od upravljanja rizicima, kao i okvira koji će biti definirani u svrhu uspješnog upravljanja rizicima.
U navedenom je razdoblju donesen i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Izmjena Statuta Grada Pula-Pola. Budući da je Grad, u cilju smanjenja i racionalizacije troškova, zauzeo stajalište kako je izbore za sva vijeća mjesnih odbora u Gradu Puli potrebno održavati istodobno, predloženim izmjenama uklanja se odredba Statuta koja je bila zapreka takvoj praksi.
Također, predloženim izmjenama članka 98. Statuta upućuje se na Osnove pravila mjesnih odbora kao akt kojeg donosi Gradsko vijeće i u kojem se točno navode ovlasti Gradonačelnika u vršenju nadzora zakonitosti rada tijela mjesnih odbora.
Doneseno je i Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec listopad 2011. godine, gdje je s pozicije proračunske zalihe, ukupno utrošeno 88.901,25 kn: 14.800,00 kuna dodijeljeno je Ženskoj klapi Teranke povodom obilježavanja 10. obljetnice postojanja i rada; a 15.401,25 kuna dobila je Udruga gradova u Republici Hrvatskoj sa svrhom uplate članarine za treće tromjesečje 2011. godine. Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule radi sufinanciranja programa obilježavanja Spomen dana Grada Pule, 02. listopada 2011. godine dodijeljeno je 24.000,00 kuna. Daljnjih 10.000,00 kuna izdvojeno je za sufinanciranje otkupa dijela ostavštine pokojne pulske književnice Tatjane Arambašin Slišković; dok je 2.000,00 kuna utrošeno u sufinanciranje X. kongresa Hrvatskog pedijatrijskog društva koji se održao u Puli. Za sufinanciranje troškova prijevoza invalida i drugih stradalnika Domovinskog rata na relaciji Pula-Vukovar-Pula u sklopu programa obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991" izdvojeno je 12.000,00 kuna; a 5.700,00 kuna dodijeljeno je Centru za rehabilitaciju Down syndroma iz Gajeve br. 14, za pokrivanje troškova prijevoza radi posjete izaslanstva Centra predsjedniku Republike Hrvatske, gosp. Ivi Josipoviću. Gimnaziji Pula dodijeljeno je 5.000,00 kuna,  kao pomoć u realizaciji putovanja učenika Gimnazije u Strassbourg i Bruxelles radi posjete Sudu za ljudska prava, Europskom parlamentu i Vijeću EU. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od od 27. listopada do 10. studenog 2011.godine su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.