Novosti

14/11/2011

Predstava Ekscentričnosti jednog slavuja/Le eccentricità di un usignolo u INK

Predstava Ekscentričnosti jednog slavuja/Le eccentricità di un usignoloautoraTennesseea WILLIAMSAu režiji Jurija FERRINIA, iz produkcije Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Rijeka, Talijanska drama;na programu je u utorak, 15. studenoga u 20.00 sati i 16. studenoga u 11.00 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.


Igraju: Elena BRUMINI, Bruno NACINOVICH, Alida DELCARO, Woody NERI, Elvia NACINOVICH, Giuseppe NICODEMO, Toni PLEŠIĆ, Rosanna BUBOLA, Miriam MONICA, Lucio SLAMA

"Bez obzira što likovi imaju isto ime i mjesto radnje je ostalo isto, smatram da je komad Ekscentričnosti jednog slavujabitno drukčiji dramski tekst od Ljeta i dimai meni je draži. Manje je konvencionalan i melodramatski. Napisao sam ga u Rimu jednog ljeta i ponio sobom u London ujesen kad se u tom gradu trebalo postaviti Ljeto i dim. Stigao sam prekasno. Pokusi su već započeli s izvornom verzijom toga dramskog teksta." (T. Williams) Taj dramski tekst velikoga Tennesseea Williamsa bit će prvi put uprizoren na talijanskom jeziku, a predstavlja novost i za hrvatsku publiku. Jurij Ferrini, jedan je od najzanimljivijih mladih talijanskih redatelja na europskoj kazališnoj sceni.