Novosti

15/11/2011

Školski sport - Utakmice četvrtog kola malonogometnog prvenstva

Na igralištu Osnovne škole Vidikovac u ponedjeljak, 14. studenoga odigrane su utakmice četvrtog kola prvenstva pulskih osnovaca u malom nogometu. Snage su odmjerili OŠ Vidikovac i OŠ Giuseppina Martinuzzi, zatim OŠ Tone Peruško i OŠ Šijana, OŠ Veli Vrh i Kaštanjer te OŠ Veruda i OŠ Stoja.
Domaćini, ekipa Vidikovca, lako je došla do pobjede protiv ekipe Giuseppine Martinuzzi. Za nadmoćni rezultat 7:2 najzaslužniji su kapetan Cvek Šekuljica i Drandić koji su postigli po tri gola, no valja napomenuti i kako je ekipa talijanske osnovne škole nastupila bez svog ponajboljeg igrača Patrika Barlessija. Druga utakmica, ona između osnovnih škola Tone Peruško i Šijana, promjenila je poredak u grupi A. Pobjedom od 2:1 Šijana se popela na treće mjesto skupine, a ekipa Tone Peruška zauzela je četvrto mjesto. Šijanci su poveli u prvom poluvremenu autogolom obrane Tone Peruška, a drugi gol je za Šijance postigao odlični Urošević. Ekipa Tone Peruška ipak je uspjela smanjiti prednost Šijane do kraja utakmice, no valja pohvaliti njihova golmana Adnana Jusića koji je svojim obranama ekipu Tone Peruška spasio od težeg poraza.
Za razliku od grupe A, četvrto kolo nije promijenilo poredak u grupi B. U derbiju grupe susrele su se prve dvije momčadi, Veruda i Stoja, no nadmoćnom pobjedom od 5:1 Stoja je čvrsto zauzela prvo mjesto uz šest bodova prednosti ispred Verude. Do vrijedne pobjede došao je i Veli Vrh koji je rezultatom 5:0 pobjedio Kaštanjer.
Posljednje kolo malonogometnog prvenstva na rasporedu je u četvrtak, 17. studenog, a idućeg ponedjeljka na rasporedu su utakmice polufinala i finala.