Novosti

15/11/2011

POS stanovi - U tijeku natječaj za odabir izvođača radova

Sukladno predviđenoj dinamici projekt POS stanova u Puli napreduje te je u tijeku postupak javne nabave za odabir izvođača koji će graditi dvije predviđene zgrade POS-a u Šijani. Sukladno sporazumima cjelokupni postupak vodi Agencija za pravni promet nekretnina (APN) iz Zagreba.
Zagrebačka tvrtka Arhigtrade je u proljeće 2011. godine dobila posao projektanta na javnom natječaju za izbor projektanta. APN je ishodovao lokacijsku dozvolu od Grada Pule i u tijeku je ishodovanje potvrde glavnog projekta.
Navedenim projektom predviđena je izgradnja dvaju zgrada sa 65 stanova koje će se sastojati od 5 nadzemnih etaža i garaže u podrumskoj etaži.  Stanovi će se graditi  na površini od četiri tisuće četvornih metara između Valturske ulice, Ulice Jurja Žakna i trgovačkog centra u Šijani.
Grad Pula je s ciljem realizacije izgradnje stanova na predmetnoj lokaciji u projektu sudjelovao s učešćem procijenjenim na ukupno milijun eura u obliku zemljišta, infrastrukture i priključaka. 
Da podsjetimo, u lipnju 2011. godine u prostorijama Zajednice Talijana održana je Prezentacija kataloga stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje, na kojoj su se kupci stanova informirali o cijenama stanova, kao i o uvjetima kreditiranja koje nude banke - potpisnice Sporazuma o poslovnoj suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama.
Društveno poticana stanogradnja je izgradnja stanova uz sudjelovanje sredstava države i jedinica lokalne samouprave, čime se postižu pristupačniji uvjeti za kupnju stana, odnosno niže cijene za kupca. Stanovi iz programa POS-a grade se isključivo za prodaju građanima s prosječnim platežnim mogućnostima koji nemaju riješeno stambeno pitanje.