Novosti

15/11/2011

Novinari na kavi s gradonačelnikom

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Gradske palače predstavnike medija s kojima je uz šalicu kave razgovarao o aktualnim gradskim temama. Tako je prvi čovjek Pule sa zadovoljstvom najavio današnje otvaranje radova na trećoj lokaciji projekta uređenja gradskih pročelja Dolcevita. Naime, nakon što je Dolcevita krenula na Kapitolinskom trgu i u Ulici Sergijevaca, na red je došla i zgrada na križanju ulica Maksimijanova2/Sergijevaca 18 gdje su danas postavljene skele, a na novom natječaju Dolcevite prijavljeno je 26 lokacija. Miletić se osvrnuo i na projekt izgradnje kanalizacije ističući kako je proteklog tjedna izašao međunarodni natječaj za izgradnju obalnog kolektora za dvije lokacije, a otvaranje ponuda zakazano je 1. prosinca ove godine. Također, najavio je i skori početak radova na tlačnom vodu crpne stanice Veli Vrh na dijelu nogostupa Tršćanske ulice čime će se posljednji izgrađeni kolektor spojiti na prethodno izgrađeni u Kolodvorskoj ulici.

Miletić je podsjetio kako su krajem listopada, uz mnogo uloženog truda i pripreme, započeli radovi na proširenju i uređenju pulskog groblja kao i radovi unapređenja vodoopskrbnog sustava na trećoj etapi cjevovoda Rovinj - Pula čime se na određeni način pomoglo i zapošljavanju radne snage. U ovo vrijeme krize otvaranje novih radnih mjesta od izuzetne je važnosti, kazao je Miletić pa je tako početkom studenog predstavljen i projekt javnih radova gdje je sedmero dugotrajno nezaposlenih osoba sa Zavoda za zapošljavanje dobilo novu šansu na tržištu rada.

Na kraju, Miletić je najavio i projekt "Milijun plus" za potpore gospodarstvu u 2012. godini putem kojeg je milijun kuna iz gradskog proračuna predviđeno za poduzetnike početnike, za uvođenje standarda kvalitete, za nova zapošljavanja, za inovacije te za korištenje obnovljivih izvora energije.