Novosti

17/11/2011

Nastavlja se izgradnja kanalizacije

Na dionici Tršćanske ulice, između rotora kod križanja s Ulicom Prekomorskih brigada i pogona Brionke, započeli su radovi na nastavku izgradnje tlačnog voda crpne stanice Veli Vrh, čime će se ova posljednja u nizu izgrađenih crpnih stanica spojiti s prethodno izgrađenom kanalizacijom Kolodvorske ulice i crpnom stanicom Riviera, odnosno Obalnim kolektorom.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je kanalizacijski sustav Grada Pule temelj budećeg razvoja grada, jer će tlačni vod omogućiti čišći pulski zaljev bez fekalnih voda.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Pule Damir Prhat nadovezao se kazavši kako se suradnja s Herculaneom nastavlja, jer je uz izgradnju sustava kanalizacije na pojedinim dionicama moguća i izgradnja oborinske odvodnje što znatno smanjuje troškove.

Tijekom radova postavit će se i preostalih 580 metara tlačnog voda profila 300 milimetara, a ukupna vrijednost investicije, istaknuo je direktor komunalnog poduzeća Herculanea Igor Stari, jest 850.000 kuna, financiranih bespovratnim sredstvima proračuna Republike Hrvatske putem HBOR-a. Također je istaknuo da su Hrvatske vode objavile međunarodni javni natječaj za izgradnju obalnog kolektora Riva na dionicama "Riva"-"Flaciusova", te da se 1. prosinca očekuje javno otvaranje ponuda.