Novosti

18/11/2011

Školski sport - Završno kolo prvenstva u malom nogometu

U polufinalu Osnovne škole Vidikovac, Veruda, Stoja i Tone Peruško


Na igralištu škole Vidikovac 10. studenoga odigrane su utakmice posljednjeg, petog kola prvenstva pulskih osnovnih škola u nogometu koje je donijelo derbi A grupe u kojem su snage odmjerile ekipe Osnovnih škola Vidikovac i Monte Zaro. Atraktivni golovi, dinamična igra i mnoštvo prilika rezime su ove utakmice koju su sa zanimanjem i uz glasno bodrenje pratili brojni učenici iz gotovo svih pulskih škola.
Nakon prvih nekoliko minuta izjednačene igre mrežu Monte Zara načeo je Cvek Šekuljica koji je pogodio za 1:0 Vidikovac, no samo nekoliko trenutaka poslije Monte Zarovci su izjednačili, a tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.
Nastavak je pak donio jaču dominaciju domaćina, a svakako valja izdvojiti atraktivan gol Rube iz okreta za 2:1 Vidikovca te još jedan gol Cveka Šekuljice. Monte Zarovci su lovili prednost domaćina te su uspjeli i smanjiti rezultat na 3:2, no u tome ih je zaustavio Ruba koji je postigao svoj drugi gol te tako postavio konačni rezultat 4:2 u korist domaćina. Ova utakmica dodatno je učvrstila Vidikovac na prvom mjestu skupine A s ukupno 12 bodova, a slijede ga Tone Peruška, Monte Zaro, Šijana i G. Martinuzzi.
Upravo su se G. Martinuzzi i Tone Peruška susreli u drugoj utakmici A grupe. Za uvjerljivu pobjedu T. Peruška od 7:0 najzaslužniji su Adriano Dujmović koji je postigao gol već u prvim sekundama utakmice, zatim Bojan Stanimirović te kapetan Alen Zec.
U ostalim ogledima posljednjeg kola prvenstva Veruda je svladala Kaštanjer 10:0, a Centar je slavio ispred Velog Vrha rezultatom 5:2. U grupi B tako je na prvom mjestu Stoja, slijedi je Veruda te Centar, Veli Vrh i Kaštanjer.

Završnica prvenstva na rasporedu je u ponedjeljak 21. studenog kada će se u polufinalu susresti Vidikovac i Veruda te Stoja i Tone Peruško, a istoga dana odigrat će se finale te utakmica za treće mjesto.