Novosti

21/11/2011

Konferencija za novinare - Pula, Grad prijatelj djece

Povodom dobivanja statusa "Grada prijatelja djece", gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić u pratnji svih uključenih predstavnika institucija u projektu, sutra će, u utorak, 22. studenog, u 11,00 sati održati konferenciju za novinare. Plaketu će gradonačelniku svečano uručiti članovi dječjeg Foruma Društva naša djeca Pula. Konferencija za novinare održat će se u informatičkom kabinetu Osnovne škole Vidikovac.

Akciju "Gradovi i općine - prijatelji djece" 1999. godine pokrenule su i vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju dok na lokalnoj razini, u gradovima i općinama, akciju vode koordinacijski odbori uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj akcije je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge građana te roditelje i djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece, priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

U akciju se gradovi i općine uključuju dobrovoljno, a od 88 trenutno uključenih njih 28 nosi prestižni naziv - Prijatelj djece.