Novosti

22/11/2011

Okončano malonogometno prvenstvo pulskih osnovnih škola

Vidikovac najbolji u gradu 


U organizaciji Saveza sportova Grada Pule, u ponedjeljak 21. listopada na igralištu OŠ Vidikovac održano je finale prvenstva pulskih osnovnih škola u malom nogometu. Domaćini, favoriti i branitelji naslova, učenici škole Vidikovac protutnjali su finalom pobjedivši ekipu Tone Peruška rezultatom 5:0. Predvođena odličnim Vanjom Rubom, Domagojem Ružićem i Janom Cvekom Šekuljicom te uz trenera Salju Sijarića, ekipa Vidikovca do finala je došla pobjedom nad ekipom Verude u polufinalu uvjerljivim rezultatom 3:1.
Podsjetimo, ekipe Vidikovca i Tone Peruška već su se susrele u drugom kolu prvenstva, a domaćini su i tog puta uvjerljivo slavili rezultatom 6:1. Pobjedom u finalu, ekipa Vidikovca izravno se plasirala na županijsko prvenstvo, a Tone Peruško svoju će priliku morati izboriti u dodatnim kvalifikacijama protiv pobjednika prvenstva bivših pulskih općina.

Tone Perušku u finalu su presudili najučinkovitiji igrači Vidikovca, već spomenuti Vanja Ruba, Jan Cvek Šekuljica te Domagoj Ružić koji je ujedno proglašen za najboljeg igrača ovogodišnjeg prvenstva. "Mi smo bili favoriti. Čestitao bih svim mojim suigračima. Svi smo 97.' godište. Išli smo na obranu naslova od prošle godine i eto, uspjeli smo ga obraniti i zato sam veoma zadovoljan" prokomentirao je Domagoj Ružić poslije utakmice.
"Do pobjede smo došli zahvaljujući kolegijalnosti ekipe i zbog toga što se dobro slažemo. Mislim da smo zasluženo pobjedili, a od početka smo bili favoriti" nadovezao se Vanja Ruba.

S druge strane, ekipa Tone Peruška finale je izborila ruletom jedanaesteraca protiv Stoje. Za konačni rezultat 5:4 najzaslužniji je bio njihov golman Adnan Jusić koji je obranio penal i odveo svoju ekipu u finale. Ipak, za ekipu Tone Peruška Vidikovac se pokazao kao pretvrd orah. "Zadovoljni smo, možda smo mogli i bolje no tako je. Drago mi je da sam u polufinalu obranio penal, no zaslužan je i naš igrač koji je postogao odlučujući gol" prokomentirao je Adnan Jusić. Finalnu utakmicu kratko je prokomentirao kapetan Tone Peruška Alen Zec.
"U finalu je bilo teško, no naš golman nas je spasio da ne izgubimo i višim rezultatom. Ipak, nismo nezadovoljni i nadamo se da ćemo proći u dodatnim kvalifikacijama za županijsko prvenstvo" dodaje Zec.

Napomenimo još kako je neposredno prije finala odigrana utakmica za treće mjesto u kojoj je ekipa Stoje uvjerljivo pobjedila Verudu 9:2.  

SASTAVI:
Vidikovac - Tone Peruško 5:0
Vidikovac: Stamenković, Stojkovski, Pelesk, Ilinčić, Brkljačić, Drandić, Ruba, Jusufi, Ružić, Cvek Šekuljica.
Tone Peruško: Jusić, Draković, Tomić, Zec, Stanimirović, Bajrami, Dujmović, Andrić, Mujanović, Živković, Terzić.