Novosti

23/11/2011

Prijem za pulske humanitarce povodom Međunarodnog humanitarnog dana

Povodom Međunarodnog humanitarnog dana koji se danas obilježava, gradonačelnik Pule Boris Miletić održao je prijem za vrijedne pulske humanitarce, i to voditelje grupe osnovane na Facebooku "Facebook Puljani humanitarci" te predstavnike udruge Naš san, njihov osmijeh. Miletić je istaknuo kako Grad Pula ima kvalitetan socijalni program kojega kontinuirano provodi, postoji i niz institucija koje pomažu potrebitima, no ovakav oblik volonterstva pokazuje koliko je pomoć važna u trenutku kada sustav to nije u mogućnosti učiniti.

Predsjednik udruge Naš san, njihov osmjeh Igor Loparić izrazio je zadovoljstvo odazivom puljana na humanitarne akcije koje organiziraju te je istaknuo potrebu za adekvatnim prostorom kako bi mogli skladištiti velike količine odjeće, obuće i hrane koje ljudi dobra srca doniraju. Loparić je podsjetio na uspješnu akciju pronalaženja stana i upisa djece u školu za obitelj Kasunić, odnosno samohranu majku s petero djece koja se upravo ovih dana iz višnjanskog trošnog seli u novi stan u Pulu.

Predstavnica grupe "Facebook Puljani humanitarci" Slađana Božac naglasila je kako je ova humanitarna grupa upravo iz Pule svoje djelovanje proširila i na ostale hrvatske gradove poput Rovinja, Zagreba i Splita. Grupa je započela i s predavanjima o volonterstvu u osnovnim školama, ističući da humanitarni rad treba njegovati od malih nogu. Naglašavaju kako ih je ovaj dobrovoljni rad uvelike međusobno zbližio ali i doprinio njihovom vlastitom sazrijevanju.

Na kraju susreta gradonačelnik je predstavnicima udruge i grupe u ime Grada darovao poklon bonove za štićenike o kojima skrbe.