Novosti

28/11/2011

Započelo blagdansko ukrašavanje Pule

Povodom nadolazećih blagdana, u četvrtak 1. prosinca 2011., u Pulu stižu dvije novogodišnje jelke visine 12 metara! Iste će biti postavljane na trgu Portarata i Narodnom trgu na tržnici, a njihovo će ukrašavanje započeti idući tjedan.

U Puli je danas započelo postavljanje božićnih i novogodišnjih dekoracija koje će prema planu biti dovršeno do 6. prosinca 2011., odnosno do blagdana Sv. Nikole. Predmetne poslove obavlja trvrtka Ara elektronic s višegodišnjim iskustvom u dizajniranju, postavljanju i servisiranju ukrasnih instalacija, a ista je izabrana putem javnog natječaja kao najpovoljniji ponuđač.

Kao i prethodne godine i ove godine dekoracije će se naći na ulazu u grad - Veli Vrh (raskrižje Vodnjanske i Creske ulice te Paduljskog puta), raskrižje kod Arube, raskrižje ulica Prekomorskih brigada i Medulinske ulice, Tomasinijeve ulice (kod marketa i S krivine), na Vidikovcu (kod spomenika), i na Stoji (kod marketa) dok će Kandlerova ulica cijelom dužinom biti dekorirana prigodnim ukrasima. Također, dekoracije će se postaviti i na kružnom toku u Šijani i dijelu Koparske ulice (kod Stande), te u ulici Sv. Petra. Osim na navedenim lokacijama, novogodišnje dekoracije naći će se i u Arsenalskoj ulici, Ulici Sergijevaca, Istarskoj ulici, Trgu na mostu (Kružni tok), zatim na križanju Zagrebačke i Istarske ulice. Ovime će Pula, kao i prethodne godine, zasigurno biti jedan od najljepše uređenih gradova u Istri.