Novosti

01/12/2011

Nikad bogatiji pulski "Prosinac u gradu"

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Javne ustanove Pula Film festivala predstavljen je bogat program ovogodišnjeg "Prosinca u gradu" i dočeka Nove godine. Prema riječima voditeljice Odsjeka za kulturu Grada Pule Lidije Musi, prosinac u Puli nikada nije bio bogatiji te je ove godine, uz već tradicionalne manifestacije, obogaćen s desetak novih programa, a posebna se pažnja pridala najmlađoj populaciji. Progam "Prosinca u gradu" službeno započinje u utorak 6. prosinca tradicionalnim dočekom Svetog Nikole, a tijekom čitavog mjeseca zaista svatko može pronaći nešto za sebe.

Današnjem predstavljanju programa nazočili su predstavnici svih uključenih organizatora, a to su Pula Film Festival, INK, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Dječji vrtić Rin Tin Tin i privatni vrtići Pule, SAKUD Pule, MILK, Udruga Seasplash, Udruga Syntheses, MMC Luka, Udruga Razvoj, Društvo Naša djeca, Arheološki muzej Istre, Rock Caffe, Avenue d.o.o. te Odred izviđača Istre.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što će Pula tijekom mjeseca prosinca biti bogata raznovrsnim programima te je posebno zahvalio svima koji su uključeni u organizaciju manifestacije. Miletić je podsjetio na dobru suradnju Grada i Turističke zajednice koja je ove godine vidljiva u zajedničkoj akciji proglašenja Najljepšeg izloga grada. Prvi čovjek Grada Pule zahvalio je i generalnom sponzoru Zagrebačkoj banci i regionalnom direktoru Valteru Šariću što se i ove godine uključio u organizaciju manifestacije, kao i Željku Jeleniću, izvršnom direktoru Puljanke koja i ove godine slatkišima donira najmlađe.
Najluđa noć u godini kojom se opraštamo od 2011., ove će se godine ponovno slaviti na tri lokacije: na Forumu uz nastup Vesne Nežić-Ružić, Anelida te Night Express benda, potom na Danteovom trgu i na trgu Portarata.

Cjelokupni program manifestacije "Prosinac u gradu" možete pogledati ovdje.