Novosti

02/12/2011

Otvoren 17. Sajam knjige u Istri

U dvorištu Doma hrvatskih branitelja otvoren je danas 17. po redu Sa(n)jam knjige u Istri - Pulski festival knjiga i autora. Voditelj ceremonije otvaranja, Vojo Šiljak, prisutne je upoznao s novostima ovogodišnjeg Sajma te je podsjetio na dvije značajne obljetnice: 50 godina od Andrićevog primanja Nobelove nagrade i 30 godina od Krležine smrti.

Direktorica Sajma Magdalena Vodopija zahvalila je svim izlagačima i sudionicima koji su se uključili u organizaciju sajma, značajnog ne samo u Puli i Istri, već i širem području.

Prvi čovjek grada Pule Boris Miletić istaknuo je kako je Sajam knjige u Istri najveći festival knjiga i autora u regiji koji nije posustao unatoč recesiji. Tema ovogodišnjeg sajma je Drama identiteta - identitet drame, a ona je primjerena vremenu u kojem živimo, gdje dnevno na svim razinama našeg života imamo upravo dramu identiteta. Sajam ne prikazuje samo autore i njihove nove knjige, već vrlo aktivistički i hrabro otvara pitanja koja su nam bitna, kazao je Miletić dodavši da zbog Sajma, Pulu zovu Gradom knjige te se prosinac u Hrvatskoj ne može zamisliti bez Pule.

U sklopu ovogodišnjeg programa održat će se i brojne kreativne radionice za sve uzraste, 35 nakladnika predstaviti će svoju godišnju produkciju, a svi ljubitelji knjige moći će birati između 15 tisuća naslova čak 200 hrvatskih izdavača.

Sa(n)jam knjige u Istri otvoren je do 11. prosinca.