Novosti

06/12/2011

Vodovod i Plinara u zajedničkim radovima

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Pule Boris Miletić u pratnji direktora pulskog Vodovoda Darka Višnjića i direktora Plinare Deana Kocijančića, izvjestio je o tijeku radova na plinofikaciji i rekonstrukciji vodovodne mreže u pulskom naselju Sisplac.

Naime, Plinara i Vodovod zajedničkim snagama provode radove s ciljem smanjenja troškova, a prema riječima gradonačelnika, zajedničke aktivnosti gradskih poduzeća poput ovih, osim ušteda, pridonose i dodatnom zapošljavanju radne snage. Miletić je naglasio kako se unatoč teškim vremenima uspjelo osigurati financijska sredstva neophodna za izvođenje radova, a jednom gotovi bit će temelj daljnjeg razvoja Grada.

Plinofikacija naselja, koja će omogućiti prihvat prirodnog plina, obavlja se u ukupnoj dužini od 2730 metara, a obuhvaća Gortanovu ulicu, Ulicu Sisplac, Tomaseovu te Ulicu Valsaline, istaknuo je direktor Plinare Dean Kocijančić. Ukupna vrijednost investicije procijenjuje se u iznosu od 1.800.000,00 kn, a završetak se očekuje do Uskrsa iduće godine. Osim toga, plinofikacija Valmada i Šišanske ulice ide prema planu, a nakon Nove godine, na redu su područja Stoje, Gregovice i Punte, kazao je Kocijančić.

Direktor pulskog Vodovoda Darko Višnjić naglasio je kako se rekonstrukciji vodovodne mreže pristupilo zbog učestalih puknuća na postojećem PVC cjevovodu, a radovi se izvode sukladno potvrdi glavnog projekta za rekonstrukciju mreže. Rekonstrukcija obuhvaća oko 550 metara vodovodne mreže na čijem će se potezu u cjelosti zamjeniti 26 postojećih priključaka. Vrijednost radova iznosi 604.000,00 kuna, a bit će gotovi za 10ak dana, zaključio je Višnjić