Novosti

09/12/2011

Proračun 2012. - krećemo s 'Povratkom Pule moru'

Gradonačelnik Boris Miletić je danas, 9. prosinca u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 25. studenoga do 8. prosinca 2011. godine. U navedenom razdoblju donesena su ukupno trideset tri akta. 
Gradonačelnik Miletić se u svom izlaganju, između ostalog, osvrnuo na doneseni Zaključak o utvrđivanju prijedloga Proračuna Grada Pule za 2012. godinu.
"Ovo je Proračun koji treba trasirati "put u oporavak", štedljiv i realan, ali poticajan uz stvaranje preduvjeta za buduće investicije. Ovo je godina u kojoj će se desiti prvi radovi koji će omogućiti realizaciju dugoročnog plana grada Pule za 'Povratak Pule moru', kreće se s realizacijom izgradnje kanalizacije na Rivi, što je prvi preduvjet za bilo kakav razvoj Rive. U Proračunu smo osigurali milijun kuna za izradu prostornih planova temeljem provedenog natječaja, a Lučka uprava će nastaviti radove na gradnji "bankine" kod Riječkog gata" istaknuo je gradonačelnik Miletić.
Miletić je naglasio da će 2012. godinu obilježiti, uz ono što je direktno vidljivo u Proračunu, i tri investicije koje nisu direktno ugrađene u Proračun, a to su: početak izgradnje kružnog toka u Šijani, početak gradnje Županijskog centra za odlaganje otpadom Kaštijun i izgradnja nove bolnice. "Ovo su investicije koje su ključne za razvoj grada i koje smo dugo čekali" zaključio je Miletić.
Proračunom Grada Pule za 2012. godinu nastojala su se zadržati socijalna prava najugroženijih sugrađana na dostignutoj razini uz istovremeno povećanje poticaja za gospodarstvo. Sukladno mogućnostima nastavlja se s investicijama i pripremama za investicije i sa izradom prostorno planske dokumentacije koja će osigurati podlogu za buduće investicije. Osiguravaju se sredstva za projekte oborinske odvodnje, za izgradnju još jednog vrtića, a u svim drugim djelatnostima nastojala su se osigurati dostatna sredstva za nesmetano funkcioniranje.
"U trenutku kada gospodarstvo krene moramo imati s jedne strane stvorene preduvjete za investicije kroz prostorne planove, ali i za gradske investicije kroz pripremu projektne dokumentacije. Danas se potpisuje ugovor o pristupanju EU - naša je obveza da imamo spremne projekte u trenutku kada nam se otvori mogućnost korištenja sredstva strukturnih i kohezijskih fondova EU" rekao je gradonačelnik.

Ostali akti gradonačelnika doneseniod 25. studenoga do 8. prosinca 2011. godine suna službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.