Novosti

21/12/2011

Djelatnici OŠ Monte Zaro uspješno završili uvodnu edukaciju hrvatskog znakovnog jezika

U Udruzi gluhih i nagluhih Istarske županije u Puli tri mjeseca trajala je uvodna edukacija učenja hrvatskog znakovnog jezika. Redovito su edukaciju pohađali i djelatnici Osnovne škole Monte Zaro (ravnateljica, rehabilitator, učiteljica tjelesno zdravstvene kulture, vjeroučiteljica islamskog vjeronauka, računovođa i pomoćnice u nastavi) i u ponedjeljak, 19. prosinca, položili ispit kod profesorice Mirjane Juriše koja već dvadesetak godina na TV-u prevodi emisije na hrvatski znakovni jezik.
Voditeljica projekta Lorena Benčić strpljivo je podučavala polaznike, a i članovi Udruge  pomagali su pri učenju ovog jezika koji je polaznicima otvorio nove komunikacijske mogućnosti. Svetlana Cukerić, predsjednica Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije uručila je potvrdnice polaznicima.
U školama u kojima su integrirani gluhi učenici, kao što je i slučaj u školi Monte Zaro, povećat će se mogućnost pristupa učenicima i roditeljima i neposredno, a ne samo pomoću tumača. U četvrtak, 22. prosinca, učenici IV.b razreda bit će sudionici priredbe Kluba djece i mladeži gluhih i nagluhih Istarske županije povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.