Novosti

22/12/2011

Bogat prosinac na pulskoj Tržnici

U organizaciji Tržnice d.o.o. Pula od 23. do 31. prosinca 2011. godine nastavljaju se aktivnosti u sklopu programa "Prosinac na pulskoj tržnici" i to s manifestacijom "Mirisi i okusi Istre". Manifestacija je organizirana kako bi se promovirali autohtoni istarski proizvodi te pružilo više prostora domaćim proizvođačima, lokalnim poljoprivrednicima i originalnim obrtnicima. Pored domaćih proizvoda, na 1. katu tržnice moći će se naći i vrlo interesantni proizvodi koji nisu isključivo proizvedeni u Istri ali ih zastupaju lokalne tvrtke. Tu su, na primjer, ljekovita ulja proizvedena hladnim prešanjem tvrtke Dr.Omega iz Pule, ručno izrađeni dekorativni sapuni tvrtke Lampert d.o.o. iz Pule i brojni drugi.

Dođite i uživajte u mirisima i okusima proizvoda na bazi tartufa tvrtke Zigante Tartufi d.o.o., izvrsnim vinima i rakijama OPG Benazić iz Pule, vinima OPG Andrej Schifflin, maslinovim uljima OPG Tanger iz Medulina, maslinovim uljima i proizvodima od maslina OPG Fiore i OPG Stopar. Bit će u ponudi domaćeg meda koji donosi OPG Bodiš iz Pule ali i raznih dekorativno-uporabnih proizvoda od maslinovog drva koje izrađuje MistArt, također iz Pule. Vina će još ponuditi trvtka BioVinum koji će, kao i još neki izlagači, ponuditi prigodne poklon pakete. Vesna sirevi iz Loborike prezentirat će razne sireve na 1. katu tržnice, a pršutana Bani iz Labina sve delicije od sušenog mesa, salama te posebnih namaza.

Prigodni glazbeni ugođaj bit će organiziran u petak i subotu, 23., 24., 30. i 31. prosinca 2011. godine. U petak, 23.12., ugostitelji iz Sadeline pripremat će jela na bazi sardela koje će se moći degustirati oko 11 sati. Poseban mini cooking show bit će prezentiran u subotu, 24. i 31. prosinca oko 11 sati. Za Mirise i okuse Istre, cheff Robert Perić pripremat će slatke delicije, a koordinator ovog dijela programa je LF Catering iz Pule.

U petak, 23. i 30.12., tvrtka AZRRI iz Pazina predstavit će se također sa svojim suhomesnatim proizvodima. Tvrtka Alden, proizvođači bakalara, gostuje na 1. katu od 27. do 29.12., od utorka do četvrtka. Bit će tu još izlagača koji će ponuditi med i razne druge proizvode kao što su: Petar Pan, Meri, Kralj Bar Vili.

Dođite, posjetite navedene izlagače, degustirajte i nađite poklon ili delicije koje će krasiti vaš blagdanski stol.

U nedjelju, 25. prosinca 2011., tržnica neće raditi.