Novosti

23/12/2011

Izbori za vijeća MO istodobno s Refendumom o ulasku u EU

Gradonačelnik Boris Miletić je danas u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 15. do 22. prosinca 2011. godine. U navedenom je razdoblju doneseno ukupno dvadesetpet akata. 

Donesena je Odluka o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Pule. Kako bi se izbori za vijeća mjesnih odbora održala istovremeno sa Referendumom o ulasku u EU, ovom Odlukom je promijenjen prethodno utvrđeni datum izbora (29.01.) - 22.01.2012. godine.
Donesena je Odluka o sklapanju ugovora o realizaciji projekta za korištenje sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju zahvata sanacije i obnove pročelja i krova stambeno poslovne zgrade u Puli, Forum 11. Riječ je o još jednoj od zgrada čija će se sanacija obaviti u okviru projekta Dolce Vita.
Doneseni su i zaključci koji se  odnose na sklapanje nagodbi u postupcima priznavanja nužnih i korisnih ulaganja u poslovne prostore u vlasništvu Grada sa sljedećim najmoprimcima: Nesimi Adnan, Rijekatekstil - Domus d.d. Rijeka, Supercolor d.o.o. Pula (Trg na mostu br. 1), Supercolor d.o.o. Pula (Trg na mostu br. 2), Borovo d.o.o. Vukovar, Kozmo d.o.o. Zagreb, Papilio d.o.o. Rijeka, Dinox trade d.o.o. Pula, Irena Koljatahi i Vasiljev Antonietta.
Donesena je Odluka o visini blagajničkog maksimuma za proračunske korisnike. Odlukom o izvršenju Proračuna Grada Pule za 2012. godinu utvrđena je obveza donošenja odluke o visini blagajničkog maksimuma za proračunske korisnike koji ulaze u sustav  Lokalne riznice Grada Pule.
Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 15. do 22. prosinca 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.