Novosti

27/12/2011

Županija i Grad Pula donirali udrugu Naš san njihov osmijeh

Istarski župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić na današnjem su prijemu u prostorijama Istarske županije predstavnicima udruge "Naš san njihov osmijeh" uručili donaciju u iznosu od 20.000,00 kn Župan Jakovčić naglasio je pritom važnost djelovanja humanitarnih udruga koje brinu o potrebitijima jer je, kako je rekao," njihov angažman prijeko potreban u slučajevima kada sustav zakaže". Gradonačelnik Miletić izrazio je zadovoljstvo što udruga "Naš san njihov osmijeh" djeluje upravo u Puli, gdje je i inače humanitarni rad na visokoj razini.

Zahvalivši na vrijednoj donaciji, predsjednik Udruge Igor Loparić podsjetio je kako su tijekom 2011. godine organizirali ukupno devet velikih humanitarnih akcija, a samo su u proteklih 50-ak dana, u suradnji sa 60 različitih organizacija, uspjeli prikupiti oko 3,5 tona hrane. "Humanitarna udruga Naš san njihov osmijeh funkcionira tako, da svaki član skrbi o jednoj obitelji, kojoj barem jedanput mjesečno dostavlja namirnice, održavajući s njima kontakt," kazala je volonterka Valentina Loparić, dok je Dejan Peranić, također volonter, istaknuo kako su svi volonteri mladi ljudi koji šire dobrotu među svojim vršnjacima..

Udruga "Naš san njihov osmijeh" redovno pomaže i skrbi o tridesetak obitelji. Prikupljene namirnice i potrepštine trenutno se čuvaju u skladištu na Vidikovcu čiji ih najam mjesečno košta 400 kuna, a ovom su prilikom Jakovčić i Miletić obećali kako će im pomoći i oko rješavanja pitanja najma.