Novosti

30/12/2011

Grad Pula dodijelio 237 studentskih stipendija

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić izvjestio je o aktima donesenim u razdoblju od 23. do 29. prosinca 2011. godine, a riječ je o četrnaest akata.

Donesena je Odluka o dodjeli stipendija pa tako u akademskoj godini 2011/12 Grad Pula dodjeljuje 237 stipendija i to 32 za studente prve godine i 205 za studente viših godina studija. Vrijednost boda iznosi 20,00 kn, a pravo na stipendiju su ostvarili studenti s 19 ili više bodova, a temeljem propisanih kriterija. Donesena je i odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup šesnaest poslovnih prostora u vlasništvu Grada, kao i Odluka o raspisivanju natječaja za prodaju trinaest stanova, odnosno poslovnih prostora i garaža u vlasništvu Grada.

Odlukom o početku otvorenog postupka javne nabave u predmetu nabave usluge osiguranja

započinje postupak zajedničke javne nabave za usluge osiguranja za Grad te trgovačka društva i ustanove u vlasništvu i pretežitom vlasništvu Grada, uključivo i osnovne škole na području Grada Pule, s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od četiri godine. Procijenjena vrijednost nabave za ukupno trajanje okvirnog sporazuma je 22.099.050,00 kn, kazao je Miletić.

Prvi čovjek Grada dao je i suglasnost na Odluku o odabiru najpovoljnije ponude Javne za izvođenje radova sanacije vanjskog igrališta Doma braće Ribar, a riječ je o ponudi društva Vladimir Gortan iz Pazina u vrijednosti 407.066,66 kn sa PDV-om.

Među donesenim odlukama našla se i ona o uporabi poslovnog prostora u Puli, na adresi Mutilska br.44 koji je dodijeljen humanitarnoj udruzi Naš san njihov osmijeh. Poslovni prostor dan je na uporabu na određeno vrijeme u trajanju od deset godina i bez naknade. Udruga će prostor koristiti za organizaciju sastanaka i donošenja odluka u provedbi svog humanitarnog djelovanja, a sve s osnovnim ciljem da radom i osobnim utjecajem pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.