Novosti

30/12/2011

Na ulazu u grad postavljene tabele "Grad Pula - Prijatelj djece"

Od danas, svi dobronamjerni putnici koji iz smjera Vodnjana budu ulazili u Pulu, znat će da je Grad Pula - Prijatelj djece. Naime, nakon službenog dobivanja ovog prestižnog statusa, danas je svečano predstavljena velika trojezična tabla, a predstavljanju su nazočili gradonačelnik Pule Boris Miletić, pročelnik upravnog Odijela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, pomoćnica pročelnika Elena Puh Belci, predsjednica Koordinacijskog odbora i tajnica DND-a Ileana Zahtila Blašković te članovi Dječjeg foruma s voditeljicom Dolores Višković Terzić.

Zahvalivši svima koji su pridonijeli dobivanju ove prestižne titule, Miletić je istaknuo kako je ovo jedan od najljepših poklona za grad Pulu koji ujedno predstavlja i veliku obavezu prema djeci. Dodao je kako Grad oduvijek skrbi o najmlađima i samo za predškolski odgoj i vrtiće izdvaja 36 milijuna kuna, a u budućnosti želi još više činiti za najmlađu populaciju Pule.

S time se složio i pročelnik upravnog Odijela za društvene djelatnosti Erik Lukšić te je dodao da je Pula jedini grad u Istri nositelj statusa Prijatelj djece.

Osim ove na Vodnjanskoj cesti, još je jedna tabela postavljena na Državnoj cesti 66 (D66) odnosno, na dijelu ceste između Zračne Luka Pula i trgovačkog centra Mercator.