Novosti

04/01/2012

Svečano uručeno 237 gradskih stipendija

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić svečano su danas u prostorijama Komunalne palače uručili ovogodišnje stipendije studentima koji su svojim iznimnim fakultetskim uspjehom stekli pravo na stipendiju Grada Pule. Tom je prigodom Miletić čestitao svima na zasluženim stipendijama te im je poželio puno uspjeha u nastavku njihova studija.

Upravni odjel za društvene djelatnosti je po provedenom postupku utvrdio Prijedlog liste za dodjelu stipendija temeljem dostavljene dokumentacije i Kriterija za dodjelu stipendija. Temeljem prijedloga liste donesena je Odluka za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2011/2012., za 237 stipendija i to 32 stipendije studentima prve godine studija i 205 stipendija višim godinama studija. Pravo na stipendiju ostvarili su studenti koji su temeljem kriterija ostvarili 19 i više bodova.

Sustav stipendiranja pulskih studenata uređen je Pravilnikom za dodjelu stipendija Grada Pule kojeg je Gradonačelnik donio dana 26. listopada 2011. godine. Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2011/2012. objavljen je na službenim Web stranicama Grada Pule i Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule, a na Natječaj je pristiglo 313 zamolbi.