Novosti

04/01/2012

Miletić primio paroha pulsko-perojskog Gorana Petkovića

Povodom proslave predstojećeg pravoslavnog Božića i Nove Godine prema julijanskom kalendaru, danas je u prostorijama Komunalne palače gradonačelnik Pule Boris Miletić primio paroha pulsko-perojskog protojereja Gorana Petkovića i predstavnike vijeća srpske, crnogorske i makedonske nacionalne manjine Grada Pule.

Paroh protojerej Petković izrazio zadovoljstvo suradnjom parohije i Grada Pule koji kontinuirano prati rad i potrebe njihove zajednice. Istaknuo je, također, kako je Božić najradosniji praznik za svakog vjernika, a predstavlja praznik nade, mira i veselja. Osim toga paroh je zahvalio gradonačelniku Pule za donaciju vrijednu 5.000,00 kuna za obnovu ikonostasa crkve Sv. Nikole. Naime, uz pomoć Ministarstva kulture, Istarske županije i Grada Pule crkva Sv. Nikole, kao spomenik kulture nulte kategorije, u potpunosti je obnovljena. Trenutno se radi na uređenju interijera jer je 14 ikona u prošlosti pokradeno. "Uz suglasnost konzervatorskog odjela odlučili smo oslikati nove ikone, a za sada je oslikano šest ikona uz pomoć sestara iz šibenskog Manastira", kazao je Petković.

Miletić je naglasio kako Pula oduvijek njeguje vrijednosti multietničnosti i multikulturalizma i ovom je prigodnom svim vjernicima čestitao pravoslavni Božić i zaželio sretnu Novu Godinu.

Predstavnik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pule Milan Rašula, pozvao je sve pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti da se pridruže bogosluženju u petak 6. siječnja 2011. godine u 18,00 sati u crkvi Sv. Nikole u Puli kada će se održati i paljenje badnjaka ispred crkve, te na večernje bogosluženje u crkvi Sv. Spiridona u Peroju u 21,00 sat. Sutradan će se služenje održati u 08,00 sati u Puli te u 11,00 sati u Peroju.