Novosti

11/01/2012

3.000.000,00 eura za jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) objavila je Javni poziv na dostavu prijedloga projekata za dodjelu bespovrtanih sredstava za jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva koji se financira unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIC - Regionalna konkurentnost.

Cilj natječaja je jačanje konkurentnost hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva poticanjem:

- ulaganja u tehnologije i proizvodne metode vezane uz uvođenje energetske učinkovitosti i ekoloških standarda u proizvodne procese (uključujući obnovljive izvore energije), te

- uvođenjem postupaka za ispitivanje i certificiranje proizvoda kako bi se osigurala usklađenost s međunarodnim standardima kvalitete, uključujući ulaganja u know-how, licence, uvođenje eko oznaka, izradu tehničkih specifikacija za eko proizvode i sl.

Na natječaj mogu se prijaviti mala i srednja poduzeća do 250 zaposlenih, s godišnjim prometom do 216 milijuna kuna i ukupnom aktivom do 108 milijuna kuna. Ukupni iznos bespovratnih sredstava natječaja je 3.000.000,00 eura dok visina pojedinačnih bespovratnih potpora iznosi od minimalno 50.000,00 do maksimalno 200.000,00 eura. Razina EU sufinanciranja iznosi do 85% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Javni poziv otvoren je do 20. veljače 2012. godine.

Potencijalni podnositelji projektnih prijedloga više informacija mogu doznati i na besplatnim informativnim radionicama. Naime, u većim hrvatskim gradovima do kraja mjeseca siječnja održat će se ukupno 12 radionica na kojima će sudionici dobiti informacije o samom natječaju i natječajnim postupcima. Informativna radionica u Puli održat će se u četvrtak 19. siječnja u prostorijama HGK komore - Županijske komore Pula (Carrarina 5).

Detalje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima možete pogledati ovdje.