Novosti

13/01/2012

Istodobni termin Referenduma i izbora za vijeća MO donosi uštede

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić obavijestio je prisutne predstavnike medija je o petnaest akata donesenima u razdoblju od 30. prosinca 2011. do 12. siječnja 2012. godine.

"U Puli će se u nedjelju, 22. siječnja, uz provedbu Referenduma za ulazak u Europsku uniju, održati i izbori za članove vijeća svih mjesnih odbora gradu. Istodobnim održavanjem ova dva događaja planiramo ostvariti značajnu uštedu koja bi prema procjenama trebala biti viša od 500 tisuća kuna", kazao je Miletić obrazlažući Odluku o utvrđivanju broja glasačkih listića koji će se tiskati s tom namjenom.

Donesena je i odluka o kupnji stana u Mutilskoj ulici. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama kao investitor i prodavatelj stanova iz Programa POS-a ponudila je kupnju jednog neprodanog stana Gradu Puli. Ukupna kupoprodajna cijena bi s u tom slučaju umanjila za iznos vrijednosti zemljišta, komunalnog doprinosa te opremanja komunalnom i drugom infrastrukturom, kao i za troškove projektne dokumentacije, financirane od strane Grada.

Odlukom gradonačelnika ribarskoj zadruzi "Lanterna" dana je suglasnost za zaključenje ugovora na temelju kojega će se financirati dionica nove prometnice, osmišljena radi osiguranja pristupa do poslovne zgrade u vlasništvu zadruge.

Donesena su i dva akta iz djelokruga rada Gradskog vijeća kojima se utvrđuju prijedlozi zaključaka za prihvaćanja plana zaštite i spašavanja te plana civilne zaštite Grada Pule.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 30. prosinca 2011. do 12. siječnja 2012. godine nalaze se na službenim internetskim stranicama Grada Pule pod 'Akti gradonačelnika'.