Novosti

13/01/2012

Miletić primio francuskog veleposlanika u RH Jeromea Pasquiera

Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače veleposlanika Francuske u RH Jeromea Pasquiera. Veleposlanik je ovom prigodom istaknuo kako je Pula dinamičan grad koji u posljednjih nekoliko godina posjećuje sve više francuskih turista. "Pula je izvan gradnica Hrvatske poznata po svojoj bogatoj povijesti ali i po kulturi, posebice po prepoznatljivom filmskom festivalu", kazao je Pasquier dodavši kako im je zajednički cilj učiniti kulturu jačom. "Osim na području kulture, intencija je razvijati ekonomske veze budući je Pula i industrijski grad", naglasio je veleposlanik te je dodao kako će Pula i Istra imati veće mogućnosti za investicije i otvaranje Europi nakon ulaska u Europsku uniju.

Nakon što je veleposlanika upoznao s poviješću Pule, razvojem i aktualnim projektima koji se u gradu razvijaju, gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je Istarski ipsilon kao dobar primjer suradnje Istre i Francuske, te se nada da će se dobra suradnja nastaviti i u vremenima koje slijede. Miletić je podsjetio kako je dokaz dobrih odnosa Pule i Francuske bratimljenje dvaju gradova: Pule i francuskog grada Villefranche-de-Rouergue.

Prijemu su, uz veleposlanika Francuske, prisustvovali gospodarski savjetnik u francuskom veleposlanstvu u RH Philippe Colombiani i generalni direktor Bina Istre David Gabelica.