Novosti

19/01/2012

Opera 'Začarani otok' u Kinu Valli

U subotu, 21. siječnja 2012. godine, u 19:00 sati u Kinu Valli prikazat će se opera 'Začarani otok',šesti od ukupno devet prijenosa u sklopu Metropolitan Opere iz New Yorka - svjetska premijera sastavljena od barokne glazbe različitih skladatelja (Handel, Vivaldi, Rameau"¦).
U 18. stoljeću, skladatelji poput Handela, Vivaldija i "‹"‹Rameaua često su svojim radom stvarali nevjerojatne kazališne večeri na kojima su nastupali najveći umjetnici svoga vremena. Danas, Metropolitan opera udiše novi život u zanimljiv sadržaj ove operne mješavine kako bi se barokna opera proslavila i obnovila svoju popularnost te da se skrene pažnja na izvanredne trenutne izvođače, uključujući Joycea DiDonatoa, Davida Danielsa i Plà¡cida Dominga. 
Začarani otoks novim libretom briljantnog redatelja, pisca i skladatelja Jeremyja Samsa, smješta četiri ljubavnika Shakespearovih djela San Ivanjske noćii Oluja, u glazbi najvećih baroknih majstora, od Handela i Leclaira  do Vivalidija i Rameaua. 
Inventivnu novu produkciju, koja spaja barokni krajolik i naprednu video tehniku, potpisuju Phelim McDermott i Julian Crouch (ekipa koja je producirala Satyagrahu).
Trajanje opere je 210 minuta (1 pauza). Opera se izvodi na engleskom jeziku s engleskim podnaslovima.
Cijena ulaznice iznosi 75,00 kuna.
Dodatne informacije i rezervacije na broj telefona 052 222 703, od 09:00 do 14:00.