Novosti

23/01/2012

Nastava u OŠ Tone Peruško od danas samo u jutarnjoj smjeni

Drugo polugodište učenici pulske osnovne škole Tone Peruško pohađat će isključivo u jednoj smjeni, i to jutarnjoj, a tim je povodom danas u školi održan prigodni glazbeno-scenski program. Govoreći o projektu prelaska na jednosmjensku nastavu, ravnatelj škole Kristijan Cinkopan naglasio je kako je kroz povijest, od 1886. godini škola imala svoje blistave i manje blistave trenutke, ali niti u jednom trenutku nije zaboravljena osnovna orijentacija škole, a to je odgoj i obrazovanje djece. Organizacija nastave u jednoj smjeni je velik, ali tek prvi korak u nastojanju da OŠ Tone Peruško postane škola u kojoj će se djeca još intenzivnije družiti i surađivati i u kojoj će neposredno i ravnopravno sudjelovati u razvoju i organizaciji života škole, kazao je Cinkopan.

Predstavljanju projekta prisustvovao je i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je istaknuo kako Grad Pula značajna sredstva ulaže upravo u školski sustav, a pozdravio je inicijativu prelaska na jednosmjensku nastavu jer se, osim podizanja kvalitete pedagoškog standarda, učenicima omogućava više slobodnog vremena za izvannastavne aktivnosti kao i za druženje s obitelji.

Na satu engleskog jezika ukratko je predstavljena interaktivna elektronička ploča koja se uvelike koristi u nastavi na pojedinim školskim predmetima. U zabavnom dijelu programa učenici su uz pjesmu, ples i recitaciju publici približili lik i dijelo književnika i pedagoga Tone Peruška.