Novosti

24/01/2012

Na kavi s gradonačelnikom o aktualnim temama

Na današnjem druženju s predstavnicima medija gradonačelnik Pule Boris Miletić osvrnuo se na najznačajnije gradske projekte koji su obilježili proteklo razdoblje. Jedna od najaktualnijih tema svakako je izgradnja obalnog kolektora na pulskoj rivi čiji se početak očekuje početkom veljače. Miletić je istaknuo kako je današnji sustav zbrinjavanja fekalne odvodnje na rivi neodrživ i ekološki neprihvatljiv te će se izgradnjom kolektora stvoriti preduvjeti za budući razvoj Pule i njene obale. "Svjestan sam da će zatvaranje rive za promet tijekom trajanja radova izazvati određene poteškoće, no apeliram na građane za dodatno strpljenje jer kada jednom završimo s radovima imati ćemo čišći zaljev i zdraviji grad" kazao je Miletić, dodavši kako će građane uskoro upoznati s konačnim planom preregulacije prometa.

Gradonačelnik Pule osvrnuo se i na jučerašnje predstavljanje projekta prelaska na jednosmjensku nastavu u Osnovnoj školi "Tone Peruško" kazavši kako je cilj ove gradske Uprave istu ideju provesti u svim škola. Pula je, osim toga, nedavno dobila status "Grada prijatelja djece", a Miletić je podsjetio kako je početkom godine Grad svojim studentima dodijelio ukupno 237 stipendija.

Govoreći o referendum o ulasku Republike Hrvatske u Europsku Uniju, Miletić je kazao kako se u Puli odazvalo preko 50% građana što je iznad hrvatskog prosjeka , a istodobno su održani i izbori za vijeća mjesnih odbora Grada Pule.

"Intenzivno se radi i na projektu uređenje prostora Lungomare", naglasio je Miletić, ističući kako je projekt, s ciljem informiranja, predstavljen javnosti, mjesnom odboru, udruzi koja djeluje na tom prostoru te političkim strankama i nezavisnim listama koji djeluju u Gradskom vijeću Pule.Pulski gradonačelnik uputio je građana i na e-konzultacije putem kojih svatko može dati svoje mišljenje i prijedloge uređenja prostora.

Od 1. siječnja 2012. godine Pula je uvela lokalnu riznicu za svoje proračunske korisnike pa se sada sve uplate za Gradske ustanove mogu plaćati bez naknade u poslovnicama Zagrebačke banke. Mjesečne subvencije roditelja za program predškolskog odgoja za ustanovu Dječji vrtići Pula i vrtić "Rin Tin Tin" Pula kao i uplate za produženi boravak u osnovnim školama i Dnevni centar za rehabilitaciju "Veruda-Pula" mogu se također plaćati bez naknade i u poslovnicama FINE.