Novosti

26/01/2012

Prometna jedinica mladeži započinje s radom u veljači

Gradonačelnik Boris Miletić danas je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 20. do 25. siječnja 2012. godine. U navedenom razdoblju doneseno je ukupno dvanaest akata. 

Donesena je Odluka o organiziranju prometne jedinice mladeži za 2012. godinu. Grad Pula, sukladno svojoj zakonskoj obvezi već godinama, tradicionalno, organizira prometnu jedinicu mladeži. U prethodnim godinama to se činilo u ljetnim mjesecima zbog povećanja obujma prometa tijekom turističke sezone. Ove godine, iznimno, radi predstojeće privremene regulacije prometa zbog radova na izgradnji obalnog kolektora, ukazala se potreba za organiziranjem prometne jedinice mladeži od početka veljače do kraja prosinca 2012. godine što se ovim Zaključkom i utvrđuje. Jedinica će se sastojati od 8 pripadnika.

Između ostalog, donesena su dva Zaključka iz djelokruga Gradskog vijeća i to Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o socijalnoj skrbi. Ovim Zaključkom utvrđuje se prijedlog Odluke o socijalnoj skrbi. Prijedlog se dostavlja Gradskom vijeću radi donošenja. Prvenstveni razlog zašto se donosi nova Odluka o socijalnoj skrbi je donošenje novog Zakona o socijalnoj skrbi te su jedinice lokalne samouprave dužne uskladiti svoje akte s njim. Zatim Zaključak o utvrđivanju prijedloga Zaključka o utvrđivanju smjernica - područje Lungomare. Radi se također o aktu iz djelokruga Gradskog vijeća te se njime predlažu osnovne smjernice pri razradi i utvrđivanju namjene, sadržaja i ostalih elemenata u procesu izrade dokumenata prostornog uređenja za područje Lungomare.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni  od 20. do 25. siječnja 2012. godine. godine su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.