Novosti

26/01/2012

Izabran najpovoljniji ponuđač za izgradnju Dječjeg vrtića Zvjezdice u Šijani

Danas je u prostorijama Komunalne palače održana konferencija za  medije na kojoj su  priopćene informacije o završetku procesa javne nabave za najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Dječjeg vrtića  Zvjezdice.
Gradonačelnik Boris Miletić naglasio je kako Grad Pula ispunjava svoja obećanja. Osim što su tijekom prošlih godina izgrađeni škola i dječji vrtić na Velom vrhu, ovime će se izgraditi još jedan dječji vrtić i to Zvjezdice u Šijani čime Grad Pula  može s ponosom tvrditi kako opravdano nosi naziv Grad Pula - prijatelj djece.
Pročelnik Lukšić nadovezao se i rekao kako gradska uprava ne radi samo na području predškolskog odgoja već se veliki trud, napori i sredstva ulažu u kvalitetno osnovno obrazovanje.
Ravnateljica PU Dječji vrtići Pula Mariza Kovačević obrazložila je sam tijek natječaja za izvođenje građevinskih  radova. Natječaj je objavljen 1. prosinca 2011. godine, a otvaranje ponuda je bilo 20. prosinca. Pristiglo je 6 ponuda i to: Stambena izgradnja d.o.o., Slavonski Brod, Radnik Križevci d.d.,Lavčević d.d., Split, čurkin d.o.o., Čakovec, TGT Adriatic d.o.o., Pula, Vladimir Gortan d.d., Pazin.  Tijekom pregleda i ocjene ponuda utvrđene su nepravilnosti kod dva ponuditelja te su ponude istih isključene sukladno čl. 84. Zakona o javnoj nabavi. Radi se, konkretno, o ponudi Stambene izgradnje d.o.o. i Lavčević d.d.
Najpovoljnija ponuda prema kriteriju odabira odnosnonajniža cijena je ponuda Radnik Križevci d.d.
Odluka o odabiru donesena je 27.12.2011. godine, a 19.01. 2012. godine istekao je rok za podnošenje žalbi državnoj Komisiji za javnu nabavu.
Također je 9.12.2011. godine objavljen Natječaj za nadzor nad građevinskim radovima predmetnog vrtića. Pristigla je jedna valjana ponuda i to Arhimed d.o.o. iz Pule. Cijena ponude iznosi za stručni nadzor 1,4% od ukupne cijene izvođenja građevinskih radova (103.872,02 , a s PDV-om 127.762,59).
Natječaj za opremu vrtića objavljen je 27.12.2011. godine. Pristigle su dvije ponude. Otvaranje ponuda bilo je 16.01. 2012. godine, no kako nije istekao rok žalbi o cijeni opreme vrtića moći će se govoriti tek kada prođe zakonski rok. 
 "Ono što sada možemo reći da je daljnji hodogram potpisivanje Ugovora za izgradnju i nadzor te dogovor s roditeljima o izmještanju djece do ljetnih praznika. Roditeljski sastanak održati će se u četvrtak, 26.01.2012. kada će se svi roditelji upoznati s planom i daljnjim radovima na izgradnji dječjeg vrtića Zvjezdice", objasnila je Kovačević.