Novosti

30/01/2012

Započelo prvenstvo pulskih srednjih škola u košarci

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule, proteklog je tjedna u dvorani talijanske osnovne i srednje škole započelo prvenstvo pulskih srednjih škola u košarci. Ukupno osam ekipa u dvije grupe ove se godine natječe za titulu najbolje u gradu: Gimnazija I., Industrijsko-obrtnička, Talijanska srednja škola "Dante Alighieri" i Gimnazija II. odmjerit će svoje snage u skupini A, dok će u skupini B zaigrati Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Ekonomska, Tehnička i Medicinska škola. Osim navedenih ekipa učenika, u sklopu prvenstva međusobno će snage odmjeriti i učenice Gimnazije, Tehničke i Medicinske škole.

Prošlotjedno prvo kolo prvenstva započelo je ogledom učenika Medicinske i Tehničke škole u kojem su tehničari slavili uvjerljivom pobjedom 61:18, a najveće zasluge za to idu Mateu Dodiku koji je postigao 15 poena i Kristijanu Maurelu koji je zabio deset poena. Uslijedila je utakmica između Gimnazije II. i Talijanske škole u kojoj su domaćini slavili rezultatom 40:20 te utakmica između Gimnazije I. i Industrijsko-obrtničke. U ovom ogledu Gimnazija je pobjedila nadmoćnim rezultatom 62:40.

Najzanimljivija utakmica prvog kola bila je ona između Ekonomske škole i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu imala je rezultatsku prednost gotovo cijelu utakmicu, a onda su minutu i dvadeset sekundi prije kraja tricom Nerea Gržinića ekonomisti prešli u vodstvo. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu  uzvraća tricom Ernada Šljive te izjednačava rezultat 36:36, no u svom zadnjem napadu, ekonomist Fabio Gržinić pogađa za konačnih 38:36. U zadnjih nekoliko sekundi Nikola Grabovac iz ekipe Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu šutirao je tražeći izjednačenje, ali lopta nije htjela u koš. Navedeni igrač ujedno je bio najuspješniji među redovima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu  s postignutih 15 poena, dok su među ekonomistima najrazigraniji bili Nereo Gržinić i čani Koljanin, svaki s postignutih deset poena.

U idućem kolu prvenstva, koje je na rasporedu u petak, 3. veljače, snage će odmjeriti Medicinska i Ekonomska škola, Tehnička i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Gimnazija I. i Talijanska škola, Gimnazija II. i Industrijsko-obrtnička te učenice iz Gimnazije i Tehničke škole.