Novosti

31/01/2012

Postupanje u slučaju snježnih padalina

Obzirom na najavu znatno hladnijeg vremena ovaj tjedan, a koje uključuje i mogućnost snježnih padalina Pula Herculanea poduzela je sve pripremne radnje sukladno operativnom planu djelovanja u kriznim situacijama koji propisuje način djelovanja za vrijeme i nakon snježnih padalina.
Nakon prestanka padanja snijega, ovisno o debljini snježnog pokrivača radnici djelatnosti Čistoće uključit će se u njegovo uklanjanje. Prioriteti su pješačke zone u gradu Puli: Trg 1. svibnja, Flanatička, Trg Portarata, Sergijevaca, Forum, Kandlerova, Giardini, Istarska, Ciscuttijeva te prostori i prilazi školama, dječjim vrtićima, bolnici te domovima za starije i nepokretne osobe. Osim čišćenja navedenih zona, djelatnici će raditi na otklanjanju eventualno srušenih grana i stabala, zajedno s vatrogasnom službom. 
Ovim putem mole se građani da prilaze svojim obiteljskim kućama i stambenim zgradama očiste od snijega kako bi se što brže situacija na nogostupima vratila u normalno stanje. 
Podsjećamo da je gradskom odlukom o komunalnom redu, Službene novine Grada Pule br. 7/06, članak 89. propisano da su vlasnici ili korisnici tih građevina dužni očistiti snijeg i led na prilazu stambenim i poslovnim građevinama te na pješačkim stazama, odnosno dijelu ulice za pješake gdje staze ne postoje, u dužini građevine prema javnoj prometnoj površini. U interesu je svih građana da se aktivno uključe u čišćenje kako bi se spriječile neželjene posljedice po ljude i materijalna šteta.