Novosti

01/02/2012

Završeno prvenstvo pulskih osnovaca u stolnom tenisu

Pulske osnovne škole Veruda i Stoja pokazale su se najjače u pojedinačnoj konkurenciji dok su u ekipnoj konkurenciji pobjedu odnijele škole Vidikovac i Šijana. Rezime je to prvenstva pulskih osnovaca u stolnom tenisu koje se proteklog tjedna održalo u dvorani škole Kaštanjer. Ovogodišnje prvenstvo privuklo je dosad najveći broj natjecatelja, a to je potvrdio i ravnatelj škole Tone Peruška Kristijan Cinkopan, koji je uz organizatora prvenstva, Savez sportova Grada Pule, koordinirao natjecanjem.

- Ove godine svaka je škola imala većinom po jednog kvalitetnog igrača ili igračicu, a na prvenstvu je ukupno nastupilo 45 pojedinaca, što je za stolni tenis kao sport izvrsna brojka. To je ujedno i cilj školskog sporta, da se u natjecanja uključi što više učenika. Na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovale su škole Kaštanjer, Veruda, Veli Vrh, Stoja, M. Zaro, T. Peruška, Vidikovac, Šijana i Centar - kazao je Cinkopan.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika najboljim se pokazao Matošević Manuel (OŠ Veruda) koji je u finalu pobijedio Ališić Afana iz škole Vidikovac, a u polufinale prvenstva plasirali su se i David Ivanek (OŠ Kaštanjer) te Marcel Martinščić (OŠ Stoja). Što se tiče ekipnog dijela natjecanja, tu je pobjedu odnijela škola Vidikovac (u sastavu: Ališić, Selak, Matošević i Cvek Šekuljica), prati je škola Kaštanjer (Ivanek, Okmažić, Milohanović), a treće mjesto pripalo je Stoji (Martinščić, Brajković, Peruško). U pojedinačnoj konkurenciji učenica najboljom se pokazala Andrea Kuna iz OŠ Stoja, prati je Tadea Halilović (OŠ Šijana) te Lora Stern Racan (OŠ Vidikovac) i Mara Vogrinec (OŠ T. Peruška). U finalu ekipnog dijela prvenstva škola Šijana (u sastavu: Halilović, Bilić, Skitarelić, Božić) pobjedila je školu Kaštanjer (Kliček, Brkljača, Jelenić), a u susretu za treće mjesto pobjeda je pripala Stoji (Kuna, Raspudić I., Raspudić K.) koja je pobjedila Vidikovac (Stern Racan, Zemunović, Jerešić).