Novosti

02/02/2012

Započelo prvenstvo srednjoškolki u odbojci

U sportskoj dvorani na Stoji ovog je tjedna započelo odbojkaško prvenstvo za učenice pulskih srednjih škola. Učenice Ekonomske, Medicinske, Tehničke i Talijanske škole te Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu i Gimnazije ove se godine natječu za titulu najbolje u gradu. Upravo su učenice Gimnazije osvojile prošlogodišnje srednjoškolsko odbojkaško prvenstvo kada su u uzbudljivoj finalnoj utakmici odnijele pobjedu pred ekonomisticama.

Također, ove su godine gimnazijalke otvorile prvenstvo i to pobjedom protiv učenica Tehničke škole rezultatom 2:0 u setovima. U prvom setu učenice pulske Gimnazije slavile su nadmoćnim rezultatom 25 naprema 4, a jednako uvjerljivo, iako s manjom rezultatskom razlikom, završio je drugi set, rezultatom 25:12. Uslijedila je utakmica između učenica Medicinske i Talijanske škole u kojoj su medicinarke odnijele pobjedu, također 2:0 u setovima. U posljednjoj utakmici prvog kola snage su odmjerile ekonomistice i učenice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. U prvom setu učenice Ekonomske škole stvorile su rezultatsku prednost 25:16, no drugi set pripao je učenicama Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu (25:23). Ipak, u trećem setu ekonomistice su slavile rezultatom 15:11 i tako postavile konačni rezultat 2:1 u setovima.

Učenice Gimnazije, Medicinske i Ekonomske škole pobjedama su tako osvojile po dva boda, dok je po jedan bod pripao učenicama Tehničke i Talijanske škole te Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. U idućem kolu prvenstva koje je na rasporedu 6. veljače snage će odmjeriti Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu i Gimnazija, Ekonomska i Medicinska te Tehnička i Talijanska škola.