Novosti

07/02/2012

Ekipe Gimnazije osvojile vrijedne bodove

U dvorani osnovne i srednje talijanske škole proteklog su tjedna odigrane utakmice drugog kola srednjoškolskog prvenstva u košarci. Drugo kolo otvorili su učenici Medicinske i Ekonomske škole, a u njihovom međusobnom ogledu kao pobjednici su uvjerljivo izašli ekonomisti, rezultatom 29:79. Na strani medicinara valja izdvojiti Farisa Jordija s postignutih 16 poena, dok su među redovima ekonomista najučinkovitiji bili braća Franko i čani Koljanin, svaki s po 15 postignutih poena te braća Fabio i Nereo Gržinić koji su postigli po 12 poena.

U drugoj utakmici igrači Tehničke škole s lakoćom su svladali učenike Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu rezultatom 53:24. Najneizvjesnija utakmica kola svakako je ona između Gimnazije I. i Talijanske škole. Dvije ekipe izmijenjivale su vodstvo cijelu utakmicu, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 18:20 za Talijansku školu. U zadnju četvrtinu pak, Gimnazija I. ušla je s prednošću 32:27, a razliku od pet poena uspjela je zadržati do kraja. Za konačni rezultat 42:37 u korist Gimnazije najzaslužniji je Luka Kajić koji je postigao 11 poena u posljednjih 10 minuta utakmice. Među redovima Gimnazije valja istaknuti i Elvisa Osmanovića koji je postigao deset poena, a među igračima Talijanske škole najučinkovitiji su bili Toni Brzac s 13 poena i Leo Hrvatin s 10 poena.

Za razliku od Gimnazije I., Gimnazija II. ipak nije bila uspješna u drugom kolu. Industrijsko-obrtnička škola s lakoćom ih je svladala rezultatom 65:39, a u pobjedničkoj ekipi su najraspoloženiji bili Jani Refka s 21 poenom i Dino Rakić s 19 poena. Posljednja utakmica kola bila je rezervirana za ekipe učenica. Igračice Gimnazije nadmoćno su svladale Tehničku školu rezultatom 53:13, a najzaslužnije za to su Ivona Dučić (20 poena), Ela Barić te Eva Paris, svaka s po 14 poena.

U idućem, trećem kolu prvenstva koje je na rasporedu ovog petka zaigrati će Medicinska i ŠTUT, Gimnazija I. i Gimnazija II., Industrijsko-obrtnička i Talijanska, Tehnička i Ekonomska te igračice Tehničke i Medicinske škole. Organizator prvenstva je Savez sportova Grada Pule.