Novosti

16/02/2012

Ekonomisti protutnjali finalom

Nadmoćnim rezultatom 4:1 ekipa pulske Ekonomske škole pobjedila je Tehničku školu u finalu srednjoškolskog nogometnog prvenstva te se tako okitila titulom najbolje u gradu. Rezime je to ovogodišnjeg prvenstva koje je, u organizaciji Saveza sportova Grada Pule, okupilo ukupno 12 ekipa, a među četiri najbolje, osim već spomenutih ekipa Ekonomske i Tehničke škole, plasirale su se i dvije ekipe Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Do finala su ekonomisti došli pobjedivši ŠTUT 1 rezultatom 3:2, a utakmica između učenika Tehničke škole i ŠTUTA 2 završila je neodlučenim rezultatom 2:2 stoga su o pobjedniku ove utakmice odlučivali penali. U napetom izvođenju penala boljima su se pokazali učenici Tehničke škole koji su na kraju slavili rezultatom 4:3 te tako izborili finale. Ipak, u finalu su ekonomisti slavili pobjedivši tehničare rezultatom uvjerljivim rezultatom 4:1.

- Ove godine turnir je bio dosta jak. Funkcionirali smo kao ekipa, slagali smo se, međusobno ispravljali i pokrivali. Htio bih zahvaliti cijeloj ekipi, svi smo igrali odlično. Finalna utakmica bila je teška, no mi smo više željeli pobjedu i zaista smo dali sve od sebe - rezimirao je prevenstvo Mauro Mišan koji je proglašen najboljim igračem ovogodišnjeg prvenstva, a ujedno je i jedan od najboljih strijelaca s postigutih šest golova. Osim njega, među redovima ekonomista valja istaknuti i Nicu Bakljaca koji je postigao sedam golova, a jednako toliko postigao je i Hrvoje Pašuld iz ekipe Tehničke škole. Obje ekipe izborile su pravo nastupa na županijskom prvenstvu srednjih škola u malom nogometu koje će se održati u ožujku.