Novosti

16/02/2012

Stoji pripala oba naslova

Osnova škola Stoja apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg prvenstva u rukometu za učenike i učenice pulskih osnovnih škola. Stoji su ove godine pripala oba naslova, onaj u kategoriji učenika i onaj u kategoriji učenica.

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule, ovogodišnje prvenstvo za učenike okupilo je devet ekipa podijeljenih u tri grupe. U grupi A snage su odmjerili Vidikovac, Centar i Veli Vrh, u grupi B zaigrali su Veruda, Šijana i Monte Zaro a u posljednjoj grupi C susreli su se Stoja, Kaštanjer i Tone Peruška.

Nakon kola kvalifikacijskih utakmica, prva mjesta po skupinama zauzele su ekipe škole Vidikovca (tri boda), Verude (četiri boda) i Stoje (četiri boda). Ove ekipe odigrale su finalno kolo u kojem se ekipa Stoje pokazala najboljom. Stoja je u finalnom kolu pobjedila Vidikovac rezultatom 11:6, zatim je Veruda pobjedila Vidikovac rezultatom 16:8, a najzanimljivija je bila posljednja utakmica između starih rivala Verude i Stoje. Podsjetimo, ekipa Stoje prošle je godine izgubila od Verude stoga je u finalnu utakmicu ušla s dodatnom motivacijom. Kvalitetna utakmica bila je na trenutke ispunjena malim tenzijama no dominacija Stoje osjećala se kroz cijelu utakmicu. Već na poluvremenu Stoja je ostvarila prednost 5:2, a bez obzira što se u 19. minuti ekipa Verude rezultatski približila na 8:6, utakmica je završila konačnim rezultatom 14:9 u korist Stoje. Sukladno tome, za najboljeg igrača prvenstva proglašen je Dario Saliu iz pobjedničke ekipe.

- Jako sam zadovoljna. Ove godine škola Stoja plasirala se među prve četiri ekipe na svim školskim sportskim natjecanjima. Zahvalila bih svojim učenicima i učenicama jer je svatko od njih doprinio tome da budemo uspješni i osvojimo naslove - kazala je voditeljica rukometnih ekipa i profesorica tjelesne kulture u školi Stoja Daniela Fioranti.

Što se tiče rukometnog prvenstva učenica, ono je ove godine okupilo ukupno pet ekipa. U polufinalu je Vidikovac pobijedio Kaštanjer rezultatom 22:17, a Stoja je slavila ispred Centra 16:2. U utakmici za treće mjesto Vidikovac je pobijedio Centar 11:6, a u finalu je Stoja odnijela drugi naslov pobjedivši Kaštanjer rezultatom 15:8. Najboljom igračicom ovogodišnjeg prvenstva proglašena je Katarina Raspudić iz pobjedničke ekipe.