Novosti

17/02/2012

Održan sastanak s novoizabranim predsjednicima mjesnih odbora Pule

Nakon što je proteklog tjedna provedeno konstituiranje vijeća mjesnih odbora grada Pule, jučer je održan radni sastanak novoizabranih predsjednika vijeća s predstavnicima gradske Uprave. Sastanku su, uz gradonačelnika Borisa Miletića, njegovih zamjenika Fabrizia Radina i Vere Radolović, prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Pule Denis Martinčić te pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijel Ferić sa suradnicima i tajnicima mjesnih odbora.

Čestitavši novoizabranim predsjednicima, Miletić je istaknuo kako se nada što boljoj suradnji s mjesnim odborima i građanima te je istaknuo kako je 2012. godina, godina u kojoj će se realizirati značajni infrastrukturni zahvati: od izgradnje zadnje dionice kanalizacijskog sustava, do rekonstrukcije Zagrebačke ulice, pa do izgradnje kružnog toka u Šijani i novog dječjeg vrtića u Šijani.

Predsjednik Gradskog vijeća Denis Martinčić izrazio je uvjerenje da su ovi izbori, koji su po prvi puta održani za sva vijeća mjesnih odbora istodobno, doprinijeli kvalitetnom izboru vijećnika te da će se zajedničkim radom i suradnjom doći do optimalnih rješenja. Također, pozvao je predsjednike da prisustvuju sjednicama Gradskog vijeća kad na dnevnom redu budu teme zanimljive za mjesne odbore.

Pročelnik Danijel Ferić predao je predsjednicima vijeća pripremljene materijale (Upute o načinu rada, Osnove pravila mjesnih odbora, obrazac programa rada i financijskog plana). Naglasio je kako je uvođenjem Lokalne riznice došlo do promjena u načinu rada i kolanju financijske dokumentacije, da je potrebno što prije donijeti programe rada i financijske planove te krenuti s redovnim radom.

U nastavku rada odgovarao je na pitanja predsjednika vijeća koji su se zanimali za detalje načina raspolaganja sredstvima kojima raspolažu vijeća mjesnih odbora, mogućnosti ostvarivanja prihoda od najma i donacija, te druga pitanja od interesa za rad vijeća.