Novosti

17/02/2012

Započela izgradnja novog vrtića Zvjezdice

Početkom ovog tjedna započeli su radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića Zvjezdice u Šijani, a na današnjoj konferenciji za novinare su predstavljeni svi detalji vezani za njegovu izgradnju.

Ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević pojasnila je da je izvođač 7,4 milijuna kuna vrijednih radova tvrtka Radnik d.o.o. iz Križevaca te da su u tijeku radovi na demontaži i rušenju objekta.

"Jednom gotov, vrtić će se proširiti s jedne jasličke i jedne vrtićke skupine na ukupno pet skupina, odnosno dvije jasličke i tri vrtićke za ukupno 100-tinjak djece s područja Šijane", kazala je Kovačević dodavši kako je nakon Velog Vrha ovo drugi vrtić u Puli koji se gradi u posljednje dvije godine. Osim za izvođača radova odabrana je i tvrtka za opremanje vrtića, a riječ je o Škrinjici d.o.o. s ponudom od 1.211.387,66 kuna bez PDV - a.

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić istaknuo je kako i ovim projektom Pula potvrđuje svoj status grada prijatelja djece te vjeruje kako će Grad i u budućnosti nastaviti ulagati sredstva u predškolski odgoj.

Radove je danas obišao i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo što se krenulo s izgradnjom novog vrtića te je naglasio kako će djeca svoje vrtićke dane uskoro provoditi u novom, funkcionalnom vrtiću.