Novosti

17/02/2012

Prometna jedinica mladeži uskoro na pulskim ulicama

Kako bi sve sudionike u prometu na pulskim ulicama na vrijeme pripremili na privremenu regulaciju prometa u gradu zbog skorašnjih radova na izgradnji obalnog kolektora na Rivi, danas je u Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu Grada Pule održan sastanak s predstavnicima PU Istarske, prometnim redarima te pripadnicima Prometne jedinice mladeži.

Pročelnik UO Damir Prhat kazao je kako prometni projekt koji će vrijediti za vrijeme izvođenja radova daje osnovne smjernice regulacije prometa te kako u prometu neće biti radikalnih promjena. "Međutim, nekoliko je ključnih lokacija na kojima će se tražiti posebna angažiranost svih jedinica, posebice pripadnika Prometne jedinice mladeži", kazao je Prhat, navodeći kako je jedna od takvih lokacija Laginjina ulica prema Giardinima u kojoj se neće tolerirati parkiranje i zaustavljanje osobnih vozila. Osnovna ideja je izbjeći stvaranje prometnih gužvi, a na raspolaganju bit će im prometni redari kao i "pauk" koji će intervenirati po potrebi.

"Od Prometne jedinice mladeži, koja je prvi put formirana još 1973. godine, imamo velika očekivanja. Stvoreni su preduvjeti koji vam omogućavaju obavljanje vaše zadaće, a vaša prisutnost na terenu i proaktivnost u obavljanju posla su važni za kvalitetno odvijanje prometa.", poručio im je Prhat.

Pomoćnik načelnika pulske prometne policije i voditelj Prometne jedinice mladeži Dubravko Šlibar istaknuo je kako je osmero pripadnika jedinice prošlo nužnu obuku te su spremni prihvatiti se izazova. Prema njegovim riječima, pripadnike ove jedinice moći ćemo sresti na pulskim ulicama već od idućeg ponedjeljka.